woensdag 30 januari 2013

Kinderen op Cartesius Lyceum de dupe van parkeerbeleid West

Gisteren is - gedeeltelijk achter gesloten deuren, vanwege financiële gegevens - besloten dat de Singelgrachtparkeergarage er komt. In een andere zaal draaide een programma onder de titel Samen DOEN in de buurt! Wie de moeite doet even langs de Nassaukade te fietsen ziet dat vrijwel alle huizen een affiche hebben tegen de garage. Die mening DEED even niet mee.

De garage is bedoeld voor 800 auto's. Dat zijn er 400 voor centrum en 400 voor Westerpark. Waarvan er 100 voor gasten zijn. De ingang komt te liggen op het Frederikhendriksplantsoen pal voor het Cartesius Lyceum. Auto's nemen vervuiling mee. Ze rijden in en uit en op dagelijkse basis zullen het er heel wat meer zijn dan 800. Dat maakt het ook gevaarlijk.

Geen auto's in het straatbeeld is een ideaal van GroenLinks en PvdA. Dat is prachtig, maar haal ze dan ook niet de stad in. Laat ze parkeren bij bijvoorbeeld Sloterdijk. Kies niet voor parkeerplaatsen, maar voor ringparkeren voor heel West. Het station heeft goede verbindingen met verschillende delen van de stad. Dat is veel groener beleid. 

Nu zullen de auto's van de A10 de Haarlemmerweg opdraaien. Dat is nu al de plek in Amsterdam waar de meeste NO2 uitstoot wordt gemeten. Cosmetisch auto's wegpoetsen door ze onder de grond te stoppen lost dat niet op. 

- Onderwerp: Kredietbesluit Singelgrachtgarage Marnix, 29 januari 2013, besluitnummer:  2012/16501
- Bijlage 1: brief van DB aan raadsleden d.d. 17 juli 2012 ‘Openbare toelichting bij kredietbesluit Singelgrachtgarage Marnix’.
Bijlage 8 brief DB 4 december 2012 uitkomsten onderzoek parkeerfonds ACAM



In deze opname komt op 1:10 Singelgrachtgarage aan de orde:

Either scripts and active content are not permitted to run or Adobe Flash Player version 10.0.0 or greater is not installed.

Get Adobe Flash Player




Ben je liefhebber dan kun je ook kijken naar een pleidooi voor lagere parkeertarieven en tegen het ringparkeren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten