donderdag 17 januari 2013

Hecktisch, rommelig, maar zeer informatief

Marieke Dijkema van de GGD (foto Martin Broek)

Op 16 juni was de tweede avond van Gezonde Lucht in Westerpark. Na het VEKO-restaurant werd de kleine zaal van Zaal 100 omgedoopt in een informatiecafézaaltje. Van lekker eten naar ongezonde lucht met fijnstof en troep die je beter niet binnen kan krijgen.

Terwijl de meeste eters weg gaan loopt de zaal vol. Voorzitter Frank van Schaik telde vijftig mensen. Daarmee was deze avond nog beter bezocht dan die de avond ervoor in de Horizon, Spaarndammerbuurt.

foto's Martin Abma
Helaas liet de techniek ons een beetje in de steek en werd onder andere de film daarom niet vertoont. Die is binnenkort wel te zien op het internet.

In plaats van de film stak Marieke Dijkema van de GGD meteen van wal met een uitgebreid verhaal over de kwalijke gevolgen van ongezonde lucht. De inleiding was levendig door het gemak waarmee zij haar grote deskundigheid over kan brengen. Maar ook door de vele vragen uit de zaal. Hoe krijg je je huis of school gezonder? De GGD heeft een speciaal nummer voor dit soort vragen. Is roken of fijnstof ongezonder? Fijnstof is slechter voor hart en vaatstelsel. Roken voor de longen. En dan net iets genuanceerder. En zo waren er nog veel meer.

De avond werd afgesloten met de aankondiging van een vergadering om iets te gaan doen. Mensen die hun mailadres hebben opgegeven krijgen daarvoor een uitnodiging. Wil je ook mee doen laat dan dan even weten: gezondelucht@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten